SK8ERBOIS is een documentaire waarin drie skaters gevolgd worden die alledrie om verschillende redenen skaten. Jori, een Amsterdamse jongen van 25, skate om zijn gedachten op een rijtje te krijgen. Hij voelt zich vrij als hij op zijn board staat. Ook heeft hij van het skaten zijn baan kunnen maken. In de zomer geeft hij lessen in Skatepark NOORD in Amsterdam en in de winter geeft hij snowboardlessen in Oostenrijk. Ook is hij niet vies van amateurwedstrijden. Hij pusht zichzelf graag om beter te worden.
Kim, een meisje van 22, skate nog niet zo lang. Aansluiting kon ze bij de mensen uit haar oorspronkelijke dorp niet echt vinden. Op het skatepark vond ze mensen waar ze beter bij paste. Op haar 18e verhuisde ze naar Rotterdam waar ze echt is begonnen met skaten. Nu gaat ze voor de organisatie Skatepal naar Palestina om skatelessen te geven aan de kinderen daar.
Dirk, een jongen van 21 uit Amsterdam skate voornamelijk voor zijn plezier. Hij vindt het fijn om dagen met zijn vrienden op het skatepark te hangen en nieuwe mensen te ontmoeten door het skaten.
Back to Top